fbpx

İHRACAT Danışmanlık Hizmeti

“İhracatınızı sürekli kılmak ve 12 ay boyunca yurtdışı satışlarınızı artırmak istiyorsanız
ihracat danışmanlık hizmetimiz tam size göre!”

Uluslararası teklif, satış ve tüm operasyonel süreç yönetiminiz 12 aylık bir ihracat
danışmanlık
hizmetiyle artık daha profesyonel.

Şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan ihracat yol haritası planına bağlı kalınarak size
kazandırdığımız yeni müşterilerin teklif, satış ve operasyonel süreçlerinizi yönetiyoruz.

Yenilenen ve sürekli gelişen dünyamızda yazılımın nasıl bir yeri olduğu, yazılımın ne gibi yararlar sağladığı, nasıl ihraç edileceği, karşılaşılacak sorunları, avantajları ve dezavantajları gibi konuları ihracat danışmanlığı gözünden konuşarak bu sektöre ışık tutmak istedik.

Teklif Garantisi

Şirketinizin pazarlama altyapısına uygun hedeflerden birini seçerek en hızlı şekilde ihracat yapmaya başlayın.

Dış Ticaret Eğitimleri

Yılda toplam 35 saatlik olan dış ticaret eğitimi ile bilginin avantajlarına sahip olun.

B2B İş Birlikleri

Uluslararası teklif ve satış yönetim sistemlerimiz ile yeni partnerler edinin.

Uzun Ömürlü Çözüm Ortaklığı

Artık ihracat hedefleriniz için sürdürülebilir çözümler sunan bir ihracat danışmanlığı partneriniz var!

Nitelikli Satış Yönetimi

İhracat süreçlerinizde tekliften satış sonrası müşteri geri dönüşlerine kadar her adımda yanındayız.

Uluslararası Online Toplantılar

Binlerce potansiyel yurtdışı müşterisine ürünlerinizi ve markanızı tanıtmanın en verimli hali!

Süreç Nasıl İşliyor?

İhtiyaç / Performans Analizi

Müşteri Görüşmeleri (Zoom, Whatsapp, Telefon Araması, Mailing)

Hedef Pazar Araştırması

Teklif

Danışman Ataması

Müzakere (Sözleşme Ve Diğer Detaylar)

Ürün/Marka Oryantasyonu

Satış

Müşteri Modellemesi

Lojistik Ve Gümrük Operasyonu

Rakip Analizi

Müşteri Geri Bildirimi

Müşteri Listeleme

İş Akış Şemasının Oluşturulması
Ve Devredilmesi

İhracat Danışmanlığında Neler Var?

İHRACAT Danışmanlık Hizmeti

  • 5.500 Potansiyel Müşteri Bağlantısı
  • 550 Birebir Temas
  • 55 Üzerinde Teklif
  • 1 İhracat Danışmanı,
    1 Proje Sorumlusu,
    1 Devlet Teşvikleri Danışmanı Ataması
  • 60 Günde 1 Ülke (Avrupa, Asya, Afrika) Saha Ziyareti
  • Satış ve Operasyon Takibi
  • Devlet Teşvikleri Danışmanlığı
  • Para İade Garantili
  • Ciro Hedefi
    *Ciro hedefi hakkında detaylı bilgi için iletişime geçin!


Lütfen fiyat ve bilgi almak için bize ulaşın.

İhracat Danışmanlık Hizmeti

İhracat danışmanları, işletmelerin her adımını detaylı bir şekilde planlayarak, pazar dinamiklerini anlamalarına ve yasal gereklilikleri yerine getirmelerine olanak tanır. Böylece, işletmeler yurt dışında karşılaşabilecekleri sürprizlere karşı daha hazırlıklı olur ve uluslararası pazarlarda başarılı olma şanslarını artırır. Kobi’ler sürdürülebilir ihracat modelleri geliştirebilir , lokal ve global ekonomik dalgalanmalardan en az şekilde etkilenebilirler.

İhracat Danışmanlığı Nedir?

İhracat danışmanlığı , ihracat yapmak isteyen şirketlerin uluslararası pazarlara açılmalarını kolaylaştırmak ve ihracat faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebilmeleri için gerekli stratejileri, bilgileri ve destek hizmetlerini sağlayan profesyonel bir hizmettir.

Uluslararası ticaret ve pazarlama alanında uzmanlaşmış ihracat danışmanları tarafından sağlanan bir hizmet modelidir. İhracat danışmanlığının temel amacı, ihracata başlamak isteyen işletmelerin yabancı pazarlardaki fırsatları değerlendirebilmesi, pazar araştırmaları yapabilmesi, rekabetçi analizler gerçekleştirebilmesi ve karşılaşabilecekleri riskleri minimize ederek ihracat hacimlerini artırmalarına yardımcı olmaktır.

İhracat Danışmanlık Hizmetleri Temel Unsurları

Business Mentor Türkiye’de ihracat danışmanlık şirketleri arasında sürdürülebilir ihracata odaklanarak , ihracat hedefi ve %100 para iade garantisi ile çalışan tek şirkettir. Bu yüzden ihracat danışmanlık hizmetimizin temel unsurları birçok farklı adımdan oluşmaktadır. İşte ihracat danışmanlığı hizmetinde mutlaka olması gereken temel unsurlar aşağıdaki gibidir:

Pazar Araştırması ve Analizi

Pazar araştırması ve analizi, dış ticaret danışmanlık hizmetimizin temel unsurlarından biridir. Uluslararası pazarlara açılacak şirketler için kritik öneme sahiptir. Bu süreç, ihracata başlamak isteyen işletmelerin hedef pazarlarını doğru bir şekilde anlamalarını ve bu pazarlara yönelik stratejilerini etkin bir şekilde şekillendirmelerini sağlar. Pazar araştırması ve analizi, şirketlere hedef pazarlarında mevcut talebi, rekabet durumunu, müşteri tercihlerini ve pazarın genel dinamiklerini kapsamlı bir şekilde sunar.

Pazar Araştırması Nasıl Yapılır?

İhracat Stratejisi Geliştirme

Uluslararası pazarlara başarılı bir şekilde giriş yapabilmek ve sürdürülebilir bir ticaret yapısını kurabilmek için kritik bir süreçtir. İhracat danışmanlığı hizmetimiz kapsamında, bu strateji, şirketin genel iş hedefleriyle uyumlu ve pazar araştırması sonuçlarına dayanan bir yol haritası oluşturmayı içerir.

İyi bir ihracat stratejisi, şirketin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmasını, riskleri minimize etmesini ve karlılık şansını artırmasını sağlar. Öncelikle hedef pazar belirleyerek sürece başlayabilirsiniz. İhracat yapılacak pazarların seçimi, yapılan kapsamlı pazar araştırmasının sonuçlarına göre yapılmalıdır.

Belirlediğiniz hedef pazarlarda ürününüzün hangi müşteri tipine daha uygun olduğunu ve bu uygunluğa paralel olarak fiyatlandırma stratejinizin ne olacağını belirlemelisiniz. Bunun için detaylı bir konumlandırma çalışmalı yapmalısınız. Bu aslında ürün veya hizmetin hedef pazarda nasıl konumlandırılacağını belirleme sürecidir.

Yapmış olduğunuz konumlandırma çalışmalarına bağlı olarak markanıza ve hedef pazarınıza uygun pazarlama ve satış stratejilerine karar vermelisiniz. Etkili pazarlama ve satış stratejileri, hedef pazardaki müşterilere ulaşmak ve ürün ya da hizmetlerin benimsenmesini sağlamak için hayati öneme sahiptir.

Pazarlama ve satış stratejilerinizi ele alırken unutmamanız gereken önemli bir konuda , lojistik ve tedarik zinciri avantajları. Ürünlerin hedef pazarlara zamanında ve maliyet etkin bir şekilde ulaştırılması, ihracat başarısının önemli bir parçasıdır.

Tüm proje yönetim faaliyetlerinde olduğu gibi ihracat projelerinde de ihracat departmanınız ile beraber hazırladığınız risk yönetimi raporuna bağlı kalmalısınız.

Dış Ticaret Mevzuatı Danışmanlığı

Dış ticaret mevzuatı danışmanlığı, ihracat yapacak şirketlerin karşılaşabileceği yasal gereklilikler ve düzenlemeler hakkında bilgilendirme yaparak, bu süreçlerin yönetilmesine yardımcı olan kritik bir hizmettir. Bu tür dış ticaret danışmanlık hizmeti, şirketlerin uluslararası ticaret faaliyetlerini yürütürken yasal çerçevelere uygun hareket etmelerini sağlamak için gereklidir ve karmaşık dış ticaret mevzuatını anlamalarına yardımcı olur.

Yurtdışı Müşteri ve Dağıtım Ağı Oluşturma

İhracat stratejisinde merkezi bir rol oynar ve ürünlerin uluslararası pazarlarda başarılı bir şekilde konumlandırılmasını sağlar. Etkili pazar girişleri yapmak ve ürünleri doğru müşteri kitlelerine ulaştırmak için gerekli olan ilişkileri ve kanalları kurmayı içerir. İyi tasarlanmış bir müşteri ve dağıtım ağı, ürünlerin hedef pazarlarda verimli bir şekilde dağıtılmasını ve satış hacminin artırılmasını sağlar.

Fuar ve Ticaret Heyeti Organizasyonu

Fuar ve ticaret heyeti organizasyonu, işletmelerin uluslararası pazarlara açılmasında ve potansiyel iş ortakları, distribütörler veya müşterilerle yüz yüze görüşmeler yapmasında önemli bir rol oynar. Şirketlerin ürünlerini ve hizmetlerini sergilemelerine, marka bilinirliğini artırmalarına ve hedef pazarlarda iş ağlarını genişletmelerine olanak tanır.

Buna ek olarak Türkiye’de organize edeceğiniz uluslararası bir fuar organizasyonu içinde aşağıda ki maddelere bağlı kalmalısınız. Özellikle İstanbul gibi yoğun bir ticareti potansiyele sahip şehirde işletmeleri olan şirketler fuar organizasyonları için ihracat danışmanlık şirketlerinden fayda sağlayabilir. İhracat danışmanlık şirketlerine İstanbul şehrinde oldukça kolay ulaşabilirsiniz.

İhracat danışmanlığı hizmeti sayesinde fuarlarda marka görünürlüğü , ağ oluşturma stratejileri , detaylı pazar bilgisi ve ürün geri bildirimleri gibi bir çok konuda uzmanlaşabilirsiniz.

Fuar ve ticaret heyeti gibi organizasyonlarda izlemeniz gereken adımlar :

Lojistik ve Gümrük İşlemleri Danışmanlığı

İhracat yapmak isteyen şirketler , ürünlerinin dünya çapında etkin bir şekilde taşınmasını, gümrük işlemlerinin düzgün bir şekilde yönetilmesini ve uluslararası ticaret mevzuatına uygunluğun sağlanmasını destekler.

İhracat yapmaya yeni başlamış şirketlerin özellikle farklı rotalar konusunda profesyonel uluslararası nakliyat şirketleri ile çalışmasında fayda var. Buna ek olarak riskli bölgeler ve transfer bağlantılarının olduğu rotalar ile çalışan şirketler Lojistik ve Nakliye sigortası yapmayı ihmal etmemeli.

Unutmayın ki , lojistik süreçleri üretim ve pazarlama departmanından sonra ürünün müşteriye ulaşmadan önce ki en önemli ve en son adımıdır. Uzaman bir lojistik danışmanı şirketinizin sürdürülebilir ihracat potansiyelinin devam edebilmesi için çok önemlidir.

İhracat Danışmanlığı ve Pazarlama Stratejileri

Bir işletmenin hedef pazarlardaki görünürlüğünü ve etkileşimini artırmak için kritik önem taşır. Bu stratejiler, marka değerini yükseltmek, müşteri bağlılığını sağlamak ve sonuçta satışları artırmak amacıyla kapsamlı bir yaklaşım gerektirir. Etkili pazarlama ve markalaşma faaliyetleri, işletmelerin rekabetçi bir pazarda öne çıkmasını sağlar.

İhracat danışmanları pazarlama stratejilerini hazırlarken , marka kimliği oluşturma , hedef kitle analizi , pazarlama kanallarının seçimi , içerik geliştirme stratejisi , müşteri ilişkileri yönetimi , performans ölçümü ve değerlendirme gibi bir çok farklı konuda pazarlama stratejilerinizi hazırlar.

Pazarlama stratejilerinizi planlarken , yapmış olduğunuz iş planlarında mutlaka markanız için bir e-ihracat strateji planı eklemelisiniz. Eğer şirketinizin e-ihracat tecrübesi yok ise bu konuda e-ihracat danışmanlarından yada e-ihracat danışmanlığı hizmeti sağlayan şirketlerden hizmet alarak planlayabilirsiniz.

Eğitim ve Kapasite Geliştirme

İhracat danışmanlık hizmeti sürekli öğrenim ve araştırma gerektiren bir hizmet modelidir. Eğitim ve kapasite geliştirme, işletmelerin rekabet gücünü artırmak ve sürekli değişen pazar koşullarına uyum sağlamak için kritik bir rol oynar. Bu süreç, çalışanların becerilerini ve bilgilerini geliştirerek, organizasyonun genel performansını ve verimliliğini artırma amacı taşır.

İhracat Yapmak ve Faydaları

Global pazarlara açılma, işletmeler için önemli fırsatlar ve stratejik avantajlar sunar. Bu genişleme, sadece satış hacmini artırmakla kalmaz, aynı zamanda işletmenin marka prestijini yükseltir ve uzun vadeli büyüme potansiyelini genişletir.

Global pazarlara açılmanın başlıca faydaları:

İhracat Pazarlarına Girişte Karşılaşılan Zorluklar

İhracat yapmak yada ihracata başlamak, işletmeler için büyük fırsatlar sunsa da, global pazarlara giriş süreci çeşitli zorluklarla doludur. İşletmelerin global pazarlarda başarılı olabilmeleri için aşağıdaki zorluklara karşı hazır olmak zorundalar.

Yasal ve düzenleyici engeller sorun yaratabilir. Farklı gümrük düzenlemeleri, ithalat kısıtlamaları ve yerel yasalara uyum sağlamak zorundasınız. Bunun dışında kültürel ve dil Farklılıkları ile karşılaştığınızda iletişim zorlayabilir. Kültürel anlayış eksikliği ve dil bariyerleri, işletmelerin yeni pazarlarda etkili iletişim kurmasını ve müşteri ilişkilerini yönetmesini zorlaştırabilir.

Yüksek başlangıç maliyetleri pazarlama stratejinizi gözden geçirmenize sebep olacaktır. Pazarlarda kurulum ve operasyon maliyetleri gibi önemli başlangıç yatırımlarını gerektirir. Pazarlama stratejinizi planlarken pazarda ki rakiplerinizin yoğunluğu göz ardı etmemelisiniz. Rekabet yoğunluğu özellikle yerel üreticiler ile kıyaslandığında sizi zorlayacaktır. Pazarlarda zaten köklü bir müşteri tabanı olan firmalar karşısında zorlayıcı olabilir.

İhracat satışlarında ihracatçıların korkulu rüyalarından biri olan döviz kurlarında ki dalgalanmalar için ürün girdi ve çıktı maliyetlerinizi doğru planlamalısınız .Değişken döviz kurları gelirlerin ve maliyetlerin tahmin edilmesini zorlaştırabilir ve kar marjlarını etkileyebilir. Uzun vadeli ürün satın almalarında ve satış sözleşmelerinde döviz dalgalanmalarından etkilenmemek adına fiyat stratejinizi uzun ve kısa vadeli olacak şekilde alternatiflere ayırmalısınız.

Belirlenen hedef pazarlarda uzun vadeli partnerlikler ile yüksek karlılıklar elde etmek isteyen şirketler , hedef pazarda yerel ortaklıklar ve partnerlikler geliştirmek zorundadır. Yerel ortaklar ve dağıtıcılarla İlişkiler işletme yerel pazarın iş yapma kültürüne yabancıysa, zorlayıcı olabilir. Hedef pazarların ticari külteleri yada yasal süreçlerinde yaşanabilecek sorunlar tüm iş planınızı alt üst edebilir.

Eğer hedef pazarlarınızda doğru partneri bulmakta güçlük çekiyorsanız , hedeflediğiniz ülkede dış ticaret yada satın pozisyonlarında çalışması için uzaktan çalışacak bir ekip arkadaşını dahil edebilirsiniz. Bu pozisyon için uygun adaylara yurtdışı is bulma danışmanlık şirketleri ile iletişime geçerek ulaşabilirsiniz.

Business Mentor İhracat Danışmanlığı Hizmetimiz

Türkiye’nin geçmiş ihracat verilerine baktığımızda , ihracat rakamlarının her yıl iniş ve çıkışlara sahip olduğunu görmekteyiz. Bu dalgalanmaların ana sebebi olarak Türk İhracatçılarının sürdürülebilir ihracat modellerine olan uzaklığıdır.

Business Mentor Dış Ticaret olarak , sunmuş olduğumuz hizmetler şirketlerin dijital ayak izi , devlet teşvikleri kullanım sıklığı ve satış kanallarının performansı gibi konulara odaklanmıştır. Bu konular ekseninde sağlamış olduğumuz hizmetler genel olarak :

İhracat Danışmanlığı Hizmetlerimizde süreç nasıl işliyor ?

Business Mentor İhracat Danışmanlığı Hizmeti üreticilerin ihtiyaçlarına ve potansiyellerine bağlı olarak , markalara özel hazırlanan iş planları ile sağlanan bir hizmet modelidir. Her markanın ihtiyaçları çok farklı noktalarda bu yüzden hedefleri de aynı şekilde farklılık göstermektedir. İhracat danışmanlık hizmetimiz , markalara ihracat hedefi verdiği için sonuç odaklı bir hizmet modelidir.

  1. İhtiyaç / Performans Analizi
  2. Hedef Pazar Araştırması
  3. Teklif Hazırlık ve İyileştirme
  4. Danışman Ataması
  5. Müzakere (Sözleşme Ve Diğer Detaylar)
  6. Ürün/Marka Oryantasyonu
  7. Satış Süreçleri
  8. İhracat Teşvikleri Danışmanlığı
  9. Müşteri Modellemesi
  10. Lojistik Ve Gümrük Operasyonu
  11. Rakip Analizi ve İstihbarat Raporları
  12. Müşteri Geri Bildirimi
  13. Müşteri Listeleme
  14. İş Akış Şemasının Oluşturulması
  15. İhracata Yönelik Dijital Pazarlama Danışmanlığı
  16. İhracata Yönelik SEO Danışmanlığı
  17. İhracat Devredilmesi yada Entegrasyonu

Neden İhracat Danışmanlık Hizmeti Almalısınız?

İhracat yapmak isteyen yada ihracata başlamak isteyen KOBİler için İhracat danışmanlık hizmeti almak, birçok avantaj sağlar.

İhracat danışmanları , dış ticaretin karmaşıklıklarını anlama ve yönetme konusunda uzmanlığa sahiptir. Bu yüzden deneyim sahibi ihracat danışmanlarının yabancı pazarlarda olan tecrübeleri sayesinde karşılaşabileceğiniz zorlukları kolayca aşabilirsiniz. Özellikle Türkiye’nin en iyi ihracat danışmanlık şirketleri bu konuda deneyimli ihracat danışmanları ile çalışmayı tercih ederler.

Bu ek olarak ihracat danışmanları , ihracat yapmak işletmelerin hedef pazarlarına ilişkin derinlemesine pazar araştırması yaparlar. İşletmeler bu sayede hedef pazarlarını daha iyi anlar ve uygun stratejiler geliştirebilir.

Bir ihracat danışmanı , ihracat yapmak isteyen şirketlere sadece strateji hazırlamak ile kalmaz. Bunun yanı sıra işletmeleri potansiyel hedef pazarların risklerine yönelikte korumakla görevlidir. Özellikle döviz kuru dalgalanmaları, politik istikrarsızlık ve diğer ticari riskler gibi unsurları yönetmeye yardımcı olur, böylece işletmelerin riskleri ihracat danışmanları tarafından minimize edilir.

Eğer bir ihracat danışmanlık şirketi ile çalışıyorsanız , işletmenizin uluslararası ticaret maliyetlerini düşürme konusunda yardımcı oluyorsunuz. Çünkü optimize edilmiş lojistik nakliye planları ve maliyet verimli operasyonlar sayesinde, genel maliyetler azaltılabilir. Bu sayede karlılığınızı maksimize edebilirisiniz.

Hiper rekabetin söz konusu olduğu pazarlarda ihracat yapmak yada ihracata başlamak kadar var olan ihracatın devamlılığını sağlamakta önemlidir. Bu yüzden Kobi’ler ihracatın sürdürülebilir olmasına oldukça önem vermeli. İhracat danışmanları, işletmelerin sürdürülebilir büyüme ve gelişim stratejileri geliştirmelerine yardımcı olur. Uzun vadeli planlama ve sürekli destek, işletmelerin global pazarlarda sağlam bir temel oluşturmalarına olanak tanır.

İhracat Danışmanlık Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İhracat danışmanlık firması seçmek, işletmelerin uluslararası pazarlara başarılı bir şekilde giriş yapmaları için kritik bir adımdır. Doğru dış ticaret danışmanlık firmasını seçmek, sürecin verimliliğini ve sonuçlarının etkinliğini büyük ölçüde etkileyebilir.

İhracat yada e ihracat danışmanlık firmasının, işletmenizin ihtiyaç duyduğu alanlarda uzmanlaşmış olması önemlidir. Firma, hedef pazarlar, sektörler ve ihracat süreçleri konusunda derin bilgiye sahip olmalıdır. Buna ek olarak ihracat danışmanlık şirketlerinin geçmiş projelerde kazandığı tecrübeler ve başarı hikayeleri, işletmelerin doğru seçim yapmalarına yardımcı olur. İyi bir ihracat danışmanlık firması, benzer işletmelerle çalışmış ve olumlu referanslara sahip olmalıdır.

Güçlü uluslararası bağlantılara sahip olan ihracat danışmanlık firmaları, işletmelerin hedef pazarlara daha hızlı ve etkili bir şekilde entegrasyonunu sağlayabilir. İş ortakları ve distribütörlerle olan ilişkiler bu süreci kolaylaştırır. İşletmenizin hedeflediği pazarların dilini ve kültürünü iyi anlamalısınız. Kültürel uyum, yerel pazar dinamiklerini anlamada ve etkili iletişim kurmada büyük bir rol oynar.

İhracat danışmanlık firması, uluslararası ticaret yasaları, gümrük düzenlemeleri ve yerel mevzuatlara hakim olmalıdır. Bu bilgi, işletmelerin yasal sorunlarla karşılaşmasını önler. İhtiyaçlarınıza uygun hizmetleri sunan bir firma seçmek önemlidir. Türkiye’nin en iyi danışmanlık şirketlerinin sunabileceği hizmetler arasında pazar araştırması, yasal danışmanlık, lojistik planlama ve eğitim hizmetleri olabilir.

Her işletmenin ihtiyaçları farklıdır. Danışmanlık firmasının, teklif edilen çözümleri işletmenizin özel ihtiyaçlarına göre özelleştirebilmesi önemlidir. İhracat danışmanlık şirketlerinin verdiği teklifler özellikle hizmetlerin maliyeti, işletmeler için önemli bir faktördür. Sunulan hizmetlerin maliyetinin, sağlayacağı yararlarla orantılı olması gerekmektedir. Ayrıca, gizli maliyetler olmadığından emin olunmalıdır.

ihracat danışmanlık firmasıyla açık ve sürekli bir iletişim kanalı olması, sürecin başarısında kritik bir rol oynar. Firma, sürekli destek ve danışmanlık hizmeti sunmalıdır. Türkiye’nin en iyi ihracat danışmanlık şirketi olarak, seçtiğiniz ihracat danışmanlık şirketinin sonuç odaklı olması önemlidir. Firma, belirlenen hedeflere ulaşmak için somut adımlar atmalı ve sonuçları ölçümleyebilmelidir.

İhracat Danışmanından Beklentileriniz Ne Olmalı?

İhracat danışmanı, global pazarlara açılmayı hedefleyen işletmeler için kritik bir rol oynar. Bu yüzden özellikle şirketinize özel ihtiyaç analizleri , detaylı hedef pazar araştırması , teklif hazırlık ve iyileştirme gibi bir çok farklı konuda hizmet beklentiniz olmalı.

Ancak ihracat danışmanlık hizmetinden en öncelikli beklentiniz tabiki ihracata başlamak yada var olan ihracatınızı arttırmak olmalı. İhracat ve pazarlama süreçleri yüzlerce farklı senaryoyu içinde barındıran zor ve karmaşık bir süreç. Ancak almış olduğunuz ihracat danışmanlık hizmeti mutlaka size bir bir hedef vermeli. Business Mentor Dış Ticaret Danışmanlık şirketi olarak ihracat danışmanlığı hizmeti sağladığımız tüm işletmelere para iade garantili ihracat hedefi veriyoruz. Türkiye’ de ki ihracat danışmanlık şirketleri arasında hiç bir ihracat danışmanlık şirketinin sunmadığı bir hizmet modeli geliştirerek , sadece süreç geliştirmek için değil sonuç alabilmeniz içinde hizmet sağlıyoruz.

Neden Business Mentor İhracat Danışmanlığını Tercih Etmelisiniz?

Business Mentor, küresel pazarlara adım atmayı hedefleyen işletmeler için ideal bir dış ticaret danışmanlık ortağıdır. İşletmenizin uluslararası başarısını garantilemek için bir dizi benzersiz avantaj ve hizmet sunuyoruz.

İhracat Danışmanlığı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İhracat danışmanı ne yapar?

Şirketlerin global pazarlara açılmasını kolaylaştırır, ihracat stratejileri geliştirir, pazar araştırması yapar ve yasal düzenlemelere uyum konusunda destek sağlar.

Dış ticaret danışmanlığı nedir?

Kobilerin uluslararası ticaret faaliyetlerini yönetmelerine yardımcı olmak için gereken bilgileri, stratejileri ve destek hizmetlerini sunar.

Kimler ihracat yapabilir?

Herhangi bir boyuttaki şirket, uygun ürün veya hizmetlere ve gerekli kaynaklara sahipse ihracat yapabilir. Başarılı bir ihracat yapmak istiyorsanız, doğru pazar bilgisi ve etkili bir strateji yeterlidir.

Dış ticaret danışmanlık ücretleri nasıldır?

Dış ticaret danışmanlık ücretleri, sunulan hizmetlerin kapsamına, projenin süresine ve danışmanın uzmanlık derecesine göre değişiklik gösteriyor. İhracat hedefine bağlı olarak dış ticaret danışmanlık ücretleri de farklılık göstermekte.

Hangi durumlarda bir şirket ihracat danışmanlığına ihtiyaç duyar?

Uluslararası pazarlara yeni ihracata başlarken, mevcut ihracat faaliyetlerini genişletmek istediğinde veya dış ticarette karşılaştıkları zorlukları aşmak için ihracat danışmanlığına başvurabilirsiniz.

İhracat danışmanlığının şirketlere sağlayacağı faydalar nelerdir?

İhracat danışmanlığı, şirketlerin uluslararası pazarlara etkin bir şekilde girmelerini sağlar, pazar payını artırır, riskleri azaltır ve küresel rekabetçiliklerini güçlendirir.

İhracat danışmanlığına başvurmak için hangi adımları izlemek gerekir?

İhracat danışmanlığına başvurmak için öncelikle şirketinizin ihtiyaçlarını belirlemelisiniz. Bu ihtiyaçları belirledikten sonra iletişim kısmından kurumsal iletişim departmanımız ile iletişime geçebilirsiniz.