İHRACAT DANIŞMANLIĞI NEDİR?

ihracat danışmanlığı

İhracat danışmanlığı; örgütsel amaç ve hedeflere ulaşmak, iş ve yönetimle ilgili problemleri kavramak ve çözmek, yeni fırsatları saptamak ve kavramak, tamamlayıcı değişiklikleri sağlayarak eksiklikleri gidermek, öğrenmeyi sürekli artırmak gibi işlevleri bulunan ve yöneticilere tavsiye verme niteliğinde profesyonel olarak iş gören, bağımsız bir hizmet birimidir.

BM Dış Ticaret Danışmanlık ve Proje Geliştirme Firması İçin İHRACAT DANIŞMANLIĞI Nedir? 

İhracat Danışmanı Ne İş Yapar ?

BM Dış Ticaret Danışmanlık ve Proje Geliştirme firması olarak diğer danışmanlık firmalarının sunduğu İhracat Danışmanlığı Hizmetinden çok daha farklı bir hizmet sunmaktayız. İhracat Danışmanlığı Hizmetimiz danışmanlıktan öte firmalara departman hizmeti sunacak şekilde tasarlanmıştır. Sizlere sunmuş olduğumuz İhracat Departman hizmeti Pazar araştırmasından müşteri geri dönüşleri, yurtdışında showroom açma mentorluk hizmetlerine kadar tüm süreci kapsamaktadır.

İhracat Danışmanlığı detaylı bir şekilde sizlere sunmadan önce ihracata dair sizlerin aklını kurcalayan birkaç basit soru ile başlayalım!

1-NEDEN İHRACAT YAPMALIYIM?

Genel olarak ihracatın faydalarından bahsetmek bize bu sorunun cevabını verecektir.

-Eğer iç pazarda kapasite tam kullanılmıyor ise, üretimi arttırma imkanı sağlar.

-İç pazara olan bağımlılığı azaltır, ya da iç pazardaki durgunluğu telafi etme imkanı verir. Dolayısıyla pazardaki isminiz unutulmamış olur.

-Dış pazarlara girerek, iç pazardaki rekabeti yayma imkanı verir.

-İç pazarda denenmiş ve test edilmiş ürünleri ihraç ederek dış pazara girilmesi, pazar araştırması maliyetini azaltır.

-Uluslararası pazarlarda yaşanan yoğun rekabet, ihracatçıları, ürünlerini pazarın ihtiyaçlarına göre uyarlamak için teşvik eder, böylece teknolojik know-how düzeyinde gelişme sağlanır. Hepsinin karmasını tek bir noktada birleştirirsek; firmanın düzensiz ihracatları değil; sürdürülebilir ve nitelikli ihracatı ilk olarak firmayı, sektörü ve sonunda ülke potansiyelinin bir yıldız gibi parlamasını sağlayacaktır. İşte bu noktada İhracat Danışmanlığı hizmetimiz devreye girer ve bu adımların kusursuz işleyişine şahit olursunuz.

2-İHRACATA NASIL BAŞLAMALIYIM?

İhracata Nasıl Başlarım ?

Hedeflerinize ulaşmak için detaylı bir fizibilite yapmak son derece önemlidir. Bu strateji ihracata başlarken de tam anlamıyla geçerlidir. Üreticiler ihraç etmek istedikleri ürüne yönelik detaylı bazı araştırmalar yapmalılardır. Öncelikle ürünün bağlı olduğu sektörün dünya genelinde durumunu incelemek zorundalar. Eğer genel olarak daralan bir piyasanın içinde yer alıyorsanız bunu yola çıktıktan sonra fark etmeniz hiç iyi olmayacaktır. Bundan sonraki adımınız ise pazardaki rakiplerinizi detaylı bir şekilde analiz etmektir. Rakiplerin fiyatları, pazarlama argümanları, genel sıcak satış stratejileri, katıldığı fuarlar, yurtdışı showroomları vs. gibi konu başlıkları ihracata başlamadan tüm detayları ile incelenmelidir. Bunlara ek olarak firmalar detaylı rekabet analizlerini şeffaf bir şekilde yapmalılardır… Bu ve bunlar gibi daha birçok eksikliğin detaylı araştırmalar eşliğinde giderilmesi gerekmektedir.

BM Dış Ticaret Danışmanlık ve Proje Geliştirme olarak sunduğumuz ihracat danışmanlık hizmeti ve ihracat departman hizmeti sayesinde tüm bu hazırlık süreçlerini sorunsuz bir şekilde ortadan kaldırarak risksiz bir şekilde ihracata başlayabilirsiniz. BM ailesi olarak siz değerli üreticilerimiz için bir ihracat danışmanlık hizmetinden çok daha fazlasıyız. Tüm ön hazırlık ve risklerden İhracat Danışmanlık Hizmetimiz ile kurtulabilir ve bir dünyaya açılan bu kapıdan bizlerle beraber geçebilirsiniz.

3-SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACAT NEDİR?

Günümüzde birçok üretici zaten ihracatlarını düşük ya da yüksek performansla kendileri yapmakta. Bu ihracat bazen şans eseri bazen aracılarla bazen komisyoncular ile gerçekleşmekte. Önemli olan bir seferlik yapılan bir ihracat sürecine sahip olmak değil. Bu nedenle sürdürülebilir bir iş modeli için İhracat Danışmanlığı hizmeti almalısınız. Toplam üretim miktarınızın minimum %40’nın ihracata ayrılmasını istiyorsanız, ihracat performansınıza ve sürdürülebilirliğe odaklanmanız gerekiyor. Peki bu sürdürülebilir ihracat nedir? Düşünün ki günlük, haftalık, aylık ya da yıllık toplam ihracatınızın tamamı planlanmış. Sadece bu yıl gerçekleşecek ihracat rakamlarına değil önümüzdeki yılların tamamında bu ihracat aktivitesinin devam etmesi gerekiyor. İhracatın gerçek potansiyelinden %100 verimlilikle yararlanmak istiyorsanız bunun devamlılığının olması lazım. Bu devamlılık kurumsal yönetim ve performans ölçme ile mümkün. Çünkü ihracata başlamak tek başına yeterli olamayacaktır. Bu güçlü duruşu uzun yıllar devam ettirmek zorundasınız.

Uluslararası pazarlarda yurt içindeki rakiplerinizden daha güçlü rakipler ile karşılaşacaksınız. Bu rakipler karşısında rekabetçi üstünlük sağlayabilmek için ihracat modellerinizin sürdürülebilir olmasına odaklanmalısınız. Bu aşama da BM Dış Ticaret Danışmanlık ve Proje Geliştirme olarak sunmuş olduğumuz İhracat Danışmanlık Hizmeti sayesinde, sadece ihracat yapmış olmayacaksınız. İhracat Danışmanlık Hizmetimizin ve İhracat Departman Hizmetimizin temel amacı sürdürülebilir bir ihracat ekosistemi oluşturmak.

4-İHRACAT DEPARTMAN HİZMETİ NEDİR ve SÜREÇ NASIL İŞLER?

               İhracat departman hizmeti Türkiye’de üretici firmaların yurtdışına sürdürülebilir bir şekilde ihracat yapmalarını sağlamak için yeterli ve donanımlı personel, bilgi, deneyim ve yeterli zaman olmaması durumunda ihracata başlaması için verilen 365 günlük kapsamlı ve sonuç odaklı bir hizmettir. İhracat Departman Hizmetimize göre, üretici firmalara 2018 yılından itibaren ihracat danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

BM Dış Ticaret Danışmanlık ve Proje Geliştirme olarak ihracat yol haritası ile, sürdürülebilir bir ihracat sistemini siz değerli şirketlerimize sunuyoruz. İhracat Danışmanlığı sisteminin amacı değerli danışanlarımıza ihracatı öğretmek ve ilerleyen yıllarda ihracatı kendi bünyelerinde devam ettirebilmelerini sağlamaktır. Bu yol haritası danışan firmalarımızın dijital ve tasarımsal eksikliklerini gidermekle başlamaktadır. Eş zamanlı olarak pazar araştırmasına başlanır, sıcak müşteri iletişimleri başlar ve danışan firmanın mail uzantısında bize tahsil edilen mail adresi ve telefon hattı ile müşterilerle iletişim gerçekleşir. Pazar araştırmasının sonuçlanması ile belirlenen 2 hedef, 4 potansiyel ülkedeki müşteri listeleri oluşturulur, uluslararası pazarlama stratejileri belirlenir ve uygulanmaya koyulur. Ek olarak belirlenen bu hedef pazarlarımızdaki fuarların takibi yapılır ve düzenli bir şekilde listelenir. Gerekli görülen fuar ve müşteri ziyaretleri bizler tarafından planlanır ve 4 aylık periyotlarla yılda 15 günden fazla yurtdışı seyahatleri gerçekleştirilir.

İhracat Danışmanlığı kapsamında 120. gün hedefinde gerçekleşen ilk ihracatımızın tüm gümrük süreçleri takibi ve nakliye organizasyonu size atanan danışman tarafından takip edilir ve yönetilir. İlerleyen süreçte danışan firmamız için bayi ve şube oluşturma hizmetleri, yurt dışı ofis showroom kiralama hizmetleri ve devlet destekleri mentorluk hizmeti BM Dış Ticaret Danışmanlık ve Proje Geliştirme olarak İhracat Danışmanlık hizmetiniz 7/24 iletişiminizde olan ekibimiz ile desteklenmekte ve yönetilmektedir.

İhracat Danışmanlığı Şirketleri ile Çalışmanın Faydaları

ihracat danışmanlığı nasıl ihracat yapılır
İhracat danışmanlığı

1. Uzmanlık ve Deneyim

İhracat danışmanlığı şirketleri, gümrük ve dış ticaret mevzuatı konusunda uzmanlaşmıştır. Bu şirketler, güncel mevzuat değişikliklerini yakından takip eder ve firmalara en uygun çözümleri sunar.

2. Zaman ve Maliyet Tasarrufu

Danışmanlık hizmetleri, gereken belgelerin hazırlanması, başvuruların yapılması ve izinlerin alınması süreçlerinde firmalara rehberlik eder. Bu, hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlar.

3. Hata Riskinin Azaltılması

Deneyimli danışmanlar, olası hataları öngörerek, başvuruların ilk seferde doğru yapılmasını sağlar. Bu da, olası cezai işlemlerin önüne geçer.

4. Stratejik Planlama

İhracat danışmanları, pazar araştırması yaparak, firmanın ürünlerinin hangi pazarlarda daha iyi performans gösterebileceğini belirler. Ayrıca, rekabetçi fiyatlandırma stratejileri ve pazarlama taktikleri konusunda da yardımcı olurlar.

5. Ağ Oluşturma

Danışmanlık şirketleri, geniş bir iş ağına sahiptir. Bu ağ sayesinde, iş ortaklarına ve potansiyel müşterilere kolayca ulaşma imkanı sunarlar.

Akredite Kobi Danışmanlığı Önemli Bir Belge Mi? Akredite Danışman Olmak Ne Demek?

Akredite KOBİ danışmanı olan kişiler, KOBİ’lerin mevcut durumlarını analiz ederek, daha ileriye taşınabilmeleri için yardımda bulunurlar. Ayrıca; finansman, pazarlama, KOBİ kredileri gibi sorunlarına, danışmanlar aracılığıyla çözüm bulabilirler. Bu belgeyi bir Dış Ticaret Danışmanlık firmasının taşıması da işin yıldızlı kısmıdır. Dolayısıyla elbette önemli bir belgedir, her dış ticaret danışmanlık bir firması da bu belgeye sahip değildir. Akredite olmamız ise, bu hizmetin kalitesinin ve güvenilirliğinin denetlenebilir olmasıdır. Bizler ise sizlere bu İhracat Danışmanlığı sağlarken; 6 Sigma ilkelerinden yararlanırız. Dolayısıyla operasyonlardaki mükemmelliğin sağlanması bizim için çok önemlidir. Firmalarımıza verdiğimiz hizmet, KOSGEB tarafından denetlenmekle beraber; üst üste karşılaşılan memnuniyetsiz durumlarda bu belge tehlikeye girmektedir. BM Dış Ticaret, bu belgeye yakışacak ihracat danışmanlık hizmeti vermeye devam etmekte ve bu konuda şüphesiz ilerlemektedir. Siz danışanlarımıza naçizane tavsiyemiz; bu belgenin bir kodu olduğunu unutmamanız. Çünkü piyasadaki diğer ihracat danışmanlık firmaları bunun sadece bir kelimeden ibaret olduğunu düşünürler.

İhracata dair kafanızdaki soruları cevapladıktan sonra şimdi de BM Dış Ticaret Danışmanlık ve Proje Geliştirme firması olarak sizlere İhracat Danışmanlık hizmetimizden bahsetmek isteriz.

Önceki Yazı
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ
Yazıyı görüntüle +
Sonraki Yazı
İHRACAT DEPARTMANI NASIL KURULUR?
Yazıyı görüntüle +